Ribensteg og snapse der skulle hapses til historien af Storm P.

Af: Jens Ole Pedersen
Publiceret: 31. december 2016 kl. 07:53

Der blev hygget og grint så brillerne duggede...

Nike Blazer Shoes

Lotte og Bent Kragh havde indstuderet spillestykket om den skønne Rosamunde med Ida, Hanne, Finn, Jens Ole og Eddy som aktører.

Buy best nike blazer shoes online. High-end Nike Shoes for sale.

Nike ShoesNike

Der blev hygget og grint så brillerne duggede, gættet musikalske jule quiz og sunget herlige julesange.

Juleafslutning den 25. november.
76 af vore medlemmer var mødt op til denne juleafslutning - en del i meget god tid. Vi skulle starte med sild, som blev sat ind på de enkelte borde, så allerede efter velkomst og en fællessang gik Jens Ole og Per i gang med at sælge snaps. Aftenens visevært, Tove, havde bestemt, at deltagerne skulle have information om julens traditioner og baggrunden for dem, så hun gik i gang med at fortælle, mens snapsesalget foregik. Snapsen og skålsangene satte hurtigt stemningen i vejret, så "vi ku sagtens være glade", og det var vi.
Derefter var der høflig og venlig (ellers var det jeres egen skyld) selvbetjening ved bordet med julemad. Der var lækre ting på julebordet, men Julesylten og Mors Andesteg måtte vi nøjes med at synge om til Lars Kanits tekst. Under spisningen sang vi en del af de dejlige sange fra det specielle julesanghefte, og igen forsynede viseværten os med god og nyttig viden - denne gang om grød og brød, julesylte, juletræer og julegaver. Informationen var afpasset efter julesangene.
Der er efterhånden blevet tradition for, at formanden læser en julehistorie. Det skete også i år, selv om Storm P.'s "Lige undsluppet" ikke havde meget med julen at gøre. Efter endnu et par julesange sang vi "Se, hvilken morgenstund", og derefter var kaffen klar.
Så var vi klar til en anden tradition: Julekonkurrencen. Bent spillede forskellige julemelodier, hvortil der var knyttet spørgsmål af vidt forskellig art - komponister, indhold i teksten, julekalendere o.m.a. Der var tale om en holdkonkurrence med 4-5 mands hold, og som sædvanlig gik deltagerne op i konkurrencen, og der var mange rigtige svar.
Efter endnu et par fællessange var det tid til opførelsen af operaen "Rosamunde" med Lotte som instruktør og Finn, Eddy, Ida, Hanne og ikke mindst Jens Ole (Rosamunde) som ivrige aktører. Så vidt jeg kunne følge med, endte stykket lykkeligt.
Fra solhvervsfesten i Norden og saturnaliafesten i Rom  førte viseværten os via "Jul i Jelling" frem til den moderne jul, og aftenen sluttede med, at vi sammen (uden skriftlig tekst) sang "Dejlig er Jorden".

Endnu engang en dejlig afslutning på et år i Visens Venner.
Ref.: Per.

Oversigt over indlæg|Nøgleord: Ingen|Kommentarer (0)

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer på dette indlæg. Du kan tilføje en kommentar i formularen nedenfor.
Indlægget er lukket for nye kommentarer
Aktivitetskalender

Kalenderen er p.t. tom.

Hele kalenderen

Seneste nyt  Seneste nyt: RSS feed

Kjellerup-kabaret juni 2019
04. jul. 2019

Emma Gad kabaret
04. jul. 2019

Hele arkivet